HUSA
Kuchařské tipy a triky
husu nasolíme a okmínujeme předem a necháme uležet na 24 hodin, maso bude křehčí
husu lze předpéct den předem, pečení pak nebude v den podávání trvat tak dlouho
při pečení podléváme horkou vodou a sbíráme tuk, který se hromadí na povrchu výpeku, později se může hodit
při pečení propichujeme kůži vidličkou, obzvláště mezi stehny a mezi tělem a křídly, nepropichujeme však až do masa, musí vytékat tuk, ne šťáva z masa
porcovanou husu lze na noc namočit i do mléka, dosáhneme tak křupavější kůrčičky
při přípravě jater dbáme na to, abychom játra osolili až v závěru, v opačném případě mohou ztvrdnout
pokud husu nadíváme, nedáváme velké množství náplně, kůže se při pečení stáhne
VÝBĚR KUCHAŘSKÝCH RECEPTŮ - HUSA: