![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g svíčkové • 80 g husích jater • 2 lžíce oleje • 40 g másla • rovná lžíce hladké mouky • 2 lžíce červeného vína • 2 lžíce kečupu • 1,5 dl vývaru z kostí • petrželka • pepř • sůl Recept řezy ze svíčkové s husími játry připravíme takto:
Na plátky nakrájená husí játra osmahneme na polovině množství másla, pak přidáme kečup, víno krátce podusíme a osolíme. Z odblaněné svíčkové nakrájíme osm plátků, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme chvilku odležet. Pak je prudce opečeme na oleji po obou stranách tak, aby byly uvnitř růžové a vyjmeme je. Olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme máslo a mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme, až se odděluje tuk. Řezy poklademe horkou játrovou směsí, ozdobíme petrželkou, podlijeme šťávou a podáváme s opékanými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Řezy ze svíčkové s husími játry nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: srnčí kýta s kuřecími játry řezy ze svíčkové s husími játry, recept, speciality |