KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pečená husí játra po maďarsku

Kategorie: hlavní jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pečená husí játra po maďarsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g husích jater
   • cibule
   • 4 dl mléka
   • sůl
   • 200 g tuku
   • pepř celý
   • sladká červená paprika
Recept pečená husí játra po maďarsku připravíme takto:
Před přípravou pokrmu namočíme husí játra na půl hodiny do mléka. Pak necháme okapat, osušíme čistým ubrouskem a osolíme. V hrnci rozpustíme sádlo, vložíme játra a orestujeme jen několik minut, než získají barvu. Pak do poloviny zalijeme vodou, přidáme očištěné celé cibulky, celý pepř a lehce osolíme. Pod pokličkou pečeme v troubě tak dlouho, než se voda vyvaří. Bez pokličky pak ještě ponecháme v troubě, než se játra orestují ze všech stran. Opečená játra vyjmeme a pokrájíme na plátky. Tuk přelijeme přes sítko, přidáme trochu sladké papriky a necháme zrůžovět. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.





pečená husí játra po maďarsku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz