![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 husa • kmín • plátky jablek na ozdobu Recept hodovnická husa připravíme takto:
Husu posolíme zevnitř i zvenku, posypeme kmínem, dáme do pekáče, trochu podlijeme a ve středně vyhřáté troubě pomalu pečeme doměkka a do křupava. Podle potřeby přeléváme vypečenou šťávou a podléváme. Čistý vypečený tuk vybíráme. Upečenou husu vyndáme, uchováme v teple, ze šťávy odstraníme přebytečný tuk, podlejeme horkou vodou a rozvaříme. Ve šťávě podusíme plátky jablek, kterými husu ozdobíme. Podáváme s dušeným červeným zelím a houskovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hodovnická husa nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeská husa s chlupatými knedlíky, plněná husa ii, husarská roláda, husarská pečeně, pečená svatomartinská husa se švestkovou omáčkou, husa s podpoušťkou, nadívaná husa po polsku, staročeská husa na zázvoru, martinská husa na česneku, svatováclavská husa pečená s jablky hodovnická husa, recept, hlavní jídla |