KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hodovnická husa

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hodovnická husa potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 husa
   • kmín
   • plátky jablek na ozdobu
Recept hodovnická husa připravíme takto:
Husu posolíme zevnitř i zvenku, posypeme kmínem, dáme do pekáče, trochu podlijeme a ve středně vyhřáté troubě pomalu pečeme doměkka a do křupava. Podle potřeby přeléváme vypečenou šťávou a podléváme. Čistý vypečený tuk vybíráme. Upečenou husu vyndáme, uchováme v teple, ze šťávy odstraníme přebytečný tuk, podlejeme horkou vodou a rozvaříme. Ve šťávě podusíme plátky jablek, kterými husu ozdobíme. Podáváme s dušeným červeným zelím a houskovým knedlíkem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Hodovnická husa nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

staročeská husa, svatováclavská husa pečená s jablky, martinská husa na česneku, staročeská husa na zázvoru, husa s podpoušťkou, pečená husa, plněná husa ii, husarská pečeně, staročeská husa ii, nadívaná husa



hodovnická husa, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz