KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hodovnická husa

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hodovnická husa potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 husa
   • kmín
   • plátky jablek na ozdobu
Recept hodovnická husa připravíme takto:
Husu posolíme zevnitř i zvenku, posypeme kmínem, dáme do pekáče, trochu podlijeme a ve středně vyhřáté troubě pomalu pečeme doměkka a do křupava. Podle potřeby přeléváme vypečenou šťávou a podléváme. Čistý vypečený tuk vybíráme. Upečenou husu vyndáme, uchováme v teple, ze šťávy odstraníme přebytečný tuk, podlejeme horkou vodou a rozvaříme. Ve šťávě podusíme plátky jablek, kterými husu ozdobíme. Podáváme s dušeným červeným zelím a houskovým knedlíkem.





hodovnická husa, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz