KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Ruská vejce s husími játry a majonézou

Kategorie: předkrmy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept ruská vejce s husími játry a majonézou potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g mladých husích jater
   • 10 uvařených vajec
   • máslo
   • 1 lžíce jemně nasekaných kaparů
   • sůl
   • pepř
   • 3 lžíce sladké smetany
   • majonéza
Recept ruská vejce s husími játry a majonézou připravíme takto:
Husí játra nakrájíme a podusíme na másle. Pak je prolisujeme přes jemné síto. Na mísu dáme 130 g másla, utřeme do pěny a za dalšího tření přidáme asi 4 natvrdo uvařené žloutky, kapary, špetku soli, špetku tlučeného pepře, prolisovaná játra a je-li směs tužší, zapracujeme do ní smetanu. Uvařená vejce natvrdo rozřízneme po délce, vyjmeme z nich žloutky a dolíčky v nich vyplníme játrovou hmotou pomocí plnícího sáčku. Křížem vystříkáme přes tuto nádivku ozdobu z husté majonézy. Srovnáme je na ploché míse a zalijeme rosolem, který necháme ztuhnout.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Ruská vejce s husími játry a majonézou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

míchaná vejce se slaninou, fritovaná vejce, švédská vejce, rajčata plněná šunkovou majonézou, vejce plněná sýrem, ruské vejce ii, ruské vejce s vlašským salátem, dušené lišky se sázeným vejcem, švédská vejce, vejce rossini



ruská vejce s husími játry a majonézou, recept, předkrmy


©2024KucharkaRecepty.cz