KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Martinská husa na česneku

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept martinská husa na česneku potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 kusy porcované husy
   • 2 stroužky česneku
   • 30 g tuku
   • sůl
   • mletý pepř
   • zázvor
   • 1 větší cibule
   • 2 lžičky hladké mouky
Recept martinská husa na česneku připravíme takto:
Porcované kousky husy osolíme, potřeme utřeným česnekem, ochutíme zázvorem a pepřem. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme porce husy a po obou stranách prudce opečeme, pak podlijeme vodou a dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku (pokud je ho mnoho, podlijeme trochou vody). Šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme přiměřeně vodou a krátce provaříme. Šťávu procedíme a přelijeme jí jednotlivé porce husy. Podáváme s bramborovými knedlíky a červeným zelím nebo s vařenými brambory a červenou řepou.





martinská husa na česneku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz