![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 kusy porcované husy • 2 stroužky česneku • 30 g tuku • sůl • mletý pepř • zázvor • 1 větší cibule • 2 lžičky hladké mouky Recept martinská husa na česneku připravíme takto:
Porcované kousky husy osolíme, potřeme utřeným česnekem, ochutíme zázvorem a pepřem. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme porce husy a po obou stranách prudce opečeme, pak podlijeme vodou a dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku (pokud je ho mnoho, podlijeme trochou vody). Šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme přiměřeně vodou a krátce provaříme. Šťávu procedíme a přelijeme jí jednotlivé porce husy. Podáváme s bramborovými knedlíky a červeným zelím nebo s vařenými brambory a červenou řepou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Martinská husa na česneku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: beraní maso na česneku, vepřový jazyk na česneku, staročeská husa na zázvoru, lín na česneku a paprice, kančí kýta na česneku, houby na česneku, nadívaná husa, králík na česneku a rozmarýnu, pečená svatomartinská husa se švestkovou omáčkou, krémová polévka z medvědího česneku martinská husa na česneku, recept, hlavní jídla |