![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 husa (cca 4 kg) • 6 jablek • 4 lžíce másla • 2 lžíce cukru • 1 cibule • 2 lžíce rozinek • 3 lžíce oloupaných mandlí • sůl • pepř Recept plněná husa připravíme takto:
Husu očistíme, umyjeme a osušíme. Odřízneme konce křídel a krk a osolíme zevnitř i zvenku. Jablka rozčtvrtíme a vykrojíme jádřince. Cukr skaramelizujeme na másle, pak přidáme nakrájenou cibuli, jablka, rozinky a mandle, okořeníme, zamícháme a dáme vychladnout. Husu naplňíme, uzavřeme, dáme na vymazaný pekáč zády vzhůru a pečeme asi 20 minut při 220°C. Potom ji obrátíme, teplotu snížíme na 190°C a pečeme asi 2 hodiny. Občas prsa a stehna propíchneme vidličkou a podléváme horkou vodou podle potřeby. Podáváme s bramborovými knedlíky a dušeným červeným zelím přelité šťávou z výpeku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Plněná husa II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřová panenka plněná švestkami, hodovnická husa, nadívaná husa po polsku, pečená husa, krůtí kapsa plněná houbovou rýží, plněná krocaní prsíčka, svatováclavská husa pečená s jablky, plněná šunka, husarská pečeně, paprika plněná sýrem plněná husa ii, recept, hlavní jídla |