![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 husa • 3 velká jablka • 2 lžíce třtinového cukru • sůl • kmín Recept staročeská husa připravíme takto:
Z husy odřízneme křídla a přebytečnou kůži u krku. Ze všech stran osolíme a přidáme trochu celého kmínu. Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na čtvrtky, promícháme s cukrem a rozinkami, vložíme dovnitř husy a otvor zašijeme. Husu vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a přikryté pečeme 2-3 hodiny. Až je husa měkká, sundáme poklici a dopečeme dozlatova. Přebytečné sádlo slijeme. Podáváme nejlépe s červeným zelím a houskovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeská husa II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: husa po staročesku, staročeská pučálka slaná, staročeská husa na zázvoru, nadívaná husa, nadívaná husa po polsku, svatomartinská husa s jablky, staročeská pečená husa na česneku, hodovnická husa, martinská husa na česneku, staročeská pečená kachna staročeská husa ii, recept, hlavní jídla |