KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Staročeská husa II

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept staročeská husa potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 husa
   • 3 velká jablka
   • 2 lžíce třtinového cukru
   • sůl
   • kmín
Recept staročeská husa připravíme takto:
Z husy odřízneme křídla a přebytečnou kůži u krku. Ze všech stran osolíme a přidáme trochu celého kmínu. Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na čtvrtky, promícháme s cukrem a rozinkami, vložíme dovnitř husy a otvor zašijeme. Husu vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a přikryté pečeme 2-3 hodiny. Až je husa měkká, sundáme poklici a dopečeme dozlatova. Přebytečné sádlo slijeme. Podáváme nejlépe s červeným zelím a houskovými knedlíky.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeská husa II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

nadívaná husa po polsku, nadívaná husa, staročeská roštěná, staročeská vepřová kýta, staročeská pečená kachna ii, plněná husa ii, svatomartinská husa s jablky, husa s podpoušťkou, husarská pečeně, staročeská sekaná



staročeská husa ii, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz