![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 husí prsíčka (500 g) • 200 g telecích jater • 1 cibule • 125 ml smetany • 1 lžíce másla • sůl • pepř • 1 lžička ostré hořčice • 1 houska • 4 lžíce nasekané petrželky • na omáčku: 125 ml l bílého vína + 125 ml zakysané smetany Recept nadívaná husí prsíčka připravíme takto:
Vykostěná prsíčka potřeme solí, pepřem a hořčicí. Hosku nakrájíme na kostičky a namočíme do smetany. Játra s oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a asi 3 minuty smažíme na horkém másle. Vymačkanou housku, petrželku, trochu soli a pepř dobře propracujeme. Husí prsíčka naplníme touto nádivkou, převážeme nití a pečeme ve vhodné zapékací míse při 175°C asi 60 minut. Během pečení častěji propichujeme kůži, aby byla křupavá a občas poléváme bílým vínem. Z vypečené šťávy sbíráme tuk. Z upečeného masa odstraníme nit. Vypečenou šťávu povaříme s kyselou smetanou, dokud omáčka varem lehce nezhoustne a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s dušeným červeným zelím s jablky a bramborovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Nadívaná husí prsíčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: husí stehýnka s rýží a hráškem, husí stehna na houbách, plněná krocaní prsíčka, husí játra s mandlemi, kuřecí prsíčka s pršutem a mozzarelou, husí stehna na žampionech, pečená nadívaná jehněčí kýta, husí stehna s hrachem a kroupami, husí játra s cibulkou, husí játra nadívaná husí prsíčka, recept, hlavní jídla |