KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Nadívaná husí prsíčka

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept nadívaná husí prsíčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 husí prsíčka (500 g)
   • 200 g telecích jater
   • 1 cibule
   • 125 ml smetany
   • 1 lžíce másla
   • sůl
   • pepř
   • 1 lžička ostré hořčice
   • 1 houska
   • 4 lžíce nasekané petrželky
   • na omáčku: 125 ml l bílého vína + 125 ml zakysané smetany
Recept nadívaná husí prsíčka připravíme takto:
Vykostěná prsíčka potřeme solí, pepřem a hořčicí. Hosku nakrájíme na kostičky a namočíme do smetany. Játra s oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a asi 3 minuty smažíme na horkém másle. Vymačkanou housku, petrželku, trochu soli a pepř dobře propracujeme. Husí prsíčka naplníme touto nádivkou, převážeme nití a pečeme ve vhodné zapékací míse při 175°C asi 60 minut. Během pečení častěji propichujeme kůži, aby byla křupavá a občas poléváme bílým vínem. Z vypečené šťávy sbíráme tuk. Z upečeného masa odstraníme nit. Vypečenou šťávu povaříme s kyselou smetanou, dokud omáčka varem lehce nezhoustne a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s dušeným červeným zelím s jablky a bramborovými knedlíky.





nadívaná husí prsíčka, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz