KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Myjavská zelňačka se švestkami

Kategorie: polévky, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept myjavská zelňačka se švestkami potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g kysaného zelí
   • 200 g uzené klobásy
   • 150 g uzeného masa
   • 5 g sušených hub
   • 1 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 3 sušené švestky
   • 1,5 l vody
   • 1 lžíce sádla
   • sůl
   • kmín
   • majoránka
   • mletý černý pepř
   • celý pepř
Recept myjavská zelňačka se švestkami připravíme takto:
Uzené maso vaříme ve vodě spolu s houbami a klobásou jednu hodinu. Potom maso s klobásou vyjmeme, do vývaru dáme zelí, přidáme kmín, pepř, celý pepř, majoránka a prolisovaný česnek. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme do zelňačky. Před dovařením vložíme do zelňačky sušené švestky, odstavíme z ohně a přidáme na kolečka nakrájenou uvařenou klobásu a pokrájené uzené maso. Podáváme s chlebem.





myjavská zelňačka se švestkami, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz