KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept myjavská zelňačka se švestkami potřebujeme tyto suroviny: • 250 g kysaného zelí • 200 g uzené klobásy • 150 g uzeného masa • 5 g sušených hub • 1 cibule • 2 stroužky česneku • 3 sušené švestky • 1,5 l vody • 1 lžíce sádla • sůl • kmín • majoránka • mletý černý pepř • celý pepř Recept myjavská zelňačka se švestkami připravíme takto:
Uzené maso vaříme ve vodě spolu s houbami a klobásou jednu hodinu. Potom maso s klobásou vyjmeme, do vývaru dáme zelí, přidáme kmín, pepř, celý pepř, majoránka a prolisovaný česnek. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme do zelňačky. Před dovařením vložíme do zelňačky sušené švestky, odstavíme z ohně a přidáme na kolečka nakrájenou uvařenou klobásu a pokrájené uzené maso. Podáváme s chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Myjavská zelňačka se švestkami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pohronská zelňačka, houbová zelňačka s mlékem, čočková polévka se sušeným švestkami, kyselá polévka se sušenými švestkami, zelňačka s klobásou, zelňačka pikantní , vánoční zelňačka, staročeská zelňačka s klobásou, mazurská zelňačka, pohronská zelňačka myjavská zelňačka se švestkami, recept, polévky |