![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 hlávka červeného zelí (přibližně 3/4 kg) • 0,5 kg brambor • 1 cibule • 10 g rozinek • 1 lžíce mouky • 2 lžíce másla • 1 lžička červeného vinného octa • sůl • pepř • 2 bobkové listy • kmín • cukr • vývar Recept mazurská zelňačka připravíme takto:
Rozinky spaříme a namočíme. Zelí nakrájíme, dáme do kastrolu, zalijeme vroucím vývarem a zvolna vaříme. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a přidáme k zelí. Pak přidáme ještě rozinky, bobkový list, kmín, sůl, pepř a trochu cukru. Cibuli nakrájíme, zpěníme na másle, zaprášíme moukou, přidáme do polévky a ještě několik minut povaříme. Nakonec dochutím octem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Mazurská zelňačka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zelňačka s mletým masem, zelňačka s klobásou, zelňačka s uzeným masem, oravská zelňačka, vánoční zelňačka, cikánská zelňačka, francouzská zelňačka, pohronská zelňačka, oravská zelňačka ii, staročeská bílá zelňačka s klobásou mazurská zelňačka, recept, polévky |