KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Mazurská zelňačka

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept mazurská zelňačka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 hlávka červeného zelí (přibližně 3/4 kg)
   • 0,5 kg brambor
   • 1 cibule
   • 10 g rozinek
   • 1 lžíce mouky
   • 2 lžíce másla
   • 1 lžička červeného vinného octa
   • sůl
   • pepř
   • 2 bobkové listy
   • kmín
   • cukr
   • vývar
Recept mazurská zelňačka připravíme takto:
Rozinky spaříme a namočíme. Zelí nakrájíme, dáme do kastrolu, zalijeme vroucím vývarem a zvolna vaříme. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a přidáme k zelí. Pak přidáme ještě rozinky, bobkový list, kmín, sůl, pepř a trochu cukru. Cibuli nakrájíme, zpěníme na másle, zaprášíme moukou, přidáme do polévky a ještě několik minut povaříme. Nakonec dochutím octem.





mazurská zelňačka, recept, polévky


©2023KucharkaRecepty.cz