![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g vepřového bůčku • 0,75 kg kysaného zelí s nálevem • 150 g uzené klobásy • 40 g slaniny • 1 cibule • 2 stroužky česneku • 30 g sušených hub • 3 lžíce rajčatového protlaku • 30 g hladké mouky • sůl • pepř • 2 bobkové listy Recept pikantní zelňačka připravíme takto:
Do hrnce dáme vařit zelí i s nálevem (podle potřeby doplníme vodou), přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, na malé kousky nakrájené maso a předem namočené houby. Až jsou maso a houby měkké, přidáme rajčatový protlak, klobásu a dobře provařenou zápražku připravenou z nakrájené slaniny, mouky a vody. Společně ještě povaříme a dochutíme solí, pepřem a rozetřeným česnekem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní zelňačka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: slezská zelňačka, myjavská zelňačka se švestkami, zelňačka s klobásou, staročeská zelňačka s klobásou, pikantní kukuřičná polévka, pikantní fazolová polévka, pikantní kmínová polévka, uzená zelňačka s fazolemi, staročeská bílá zelňačka s klobásou, zelňačka s uzeným masem pikantní zelňačka, recept, polévky |