KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pikantní zelňačka

Kategorie: polévky, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pikantní zelňačka potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g vepřového bůčku
   • 0,75 kg kysaného zelí s nálevem
   • 150 g uzené klobásy
   • 40 g slaniny
   • 1 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 30 g sušených hub
   • 3 lžíce rajčatového protlaku
   • 30 g hladké mouky
   • sůl
   • pepř
   • 2 bobkové listy
Recept pikantní zelňačka připravíme takto:
Do hrnce dáme vařit zelí i s nálevem (podle potřeby doplníme vodou), přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, na malé kousky nakrájené maso a předem namočené houby. Až jsou maso a houby měkké, přidáme rajčatový protlak, klobásu a dobře provařenou zápražku připravenou z nakrájené slaniny, mouky a vody. Společně ještě povaříme a dochutíme solí, pepřem a rozetřeným česnekem.





pikantní zelňačka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz