KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept oravská zelňačka potřebujeme tyto suroviny: • 350 g kysaného zelí • 400 g uzené klobásy • 4 vepřové kotlety • 1 l vody ze zelí • 1,5 l vody • 100 g kořenové zeleniny • 40 g tuku • 30 g hladké mouky • 100 g sušených hřibů • sůl • pepř • majoránka • 2 stroužky česneku Recept oravská zelňačka připravíme takto:
Do studené vody dáme vařit kotlety, klobásu a hřiby. Po půlhodině přidáme nakrájené zelí a nastrouhanou zeleninu. Po změknutí všech ingrediencí přidáme česnekovou jíšku, zelnou vodu a chvíli povaříme. Maso a klobásu vybereme a polevku dochutíme. Klobásu nakrájíme na kolečka a vrátíme do polévky a kotlety servírujeme rovnou na talířích. V naší kuchařce bylo kromě receptu Oravská zelňačka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: moravská fazolová polévka, mazurská zelňačka, slezská zelňačka, oravská zelňačka ii, staročeská bílá zelňačka s klobásou, myjavská zelňačka se švestkami, pikantní zelňačka, staročeská zelňačka, zelňačka s houbami a vepřovým masem, houbová zelňačka s mlékem oravská zelňačka, recept, polévky |