KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Oravská zelňačka

Kategorie: polévky, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept oravská zelňačka potřebujeme tyto suroviny:

   • 350 g kysaného zelí
   • 400 g uzené klobásy
   • 4 vepřové kotlety
   • 1 l vody ze zelí
   • 1,5 l vody
   • 100 g kořenové zeleniny
   • 40 g tuku
   • 30 g hladké mouky
   • 100 g sušených hřibů
   • sůl
   • pepř
   • majoránka
   • 2 stroužky česneku
Recept oravská zelňačka připravíme takto:
Do studené vody dáme vařit kotlety, klobásu a hřiby. Po půlhodině přidáme nakrájené zelí a nastrouhanou zeleninu. Po změknutí všech ingrediencí přidáme česnekovou jíšku, zelnou vodu a chvíli povaříme. Maso a klobásu vybereme a polevku dochutíme. Klobásu nakrájíme na kolečka a vrátíme do polévky a kotlety servírujeme rovnou na talířích.





oravská zelňačka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz