KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Uherská zelňačka

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept uherská zelňačka potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g paprikové klobásy
   • 300 g kysaného zelí
   • 4 brambory
   • 2 lžíce sádla
   • 1 cibule
   • 2-3 lžíce polohrubé mouky
   • 1 lžíce mleté papriky
   • trocha mletého nebo drceného kmínu
   • 1 kostka masoxu nebo hovězího bujonu
   • 2 stroužky česneku
   • sůl
   • pepř
   • 200 ml zakysané smetany
Recept uherská zelňačka připravíme takto:
Cibuli oloupeme, nasekáme ji na drobné kostičky a osmahneme na rozehřátém sádle. Přidáme překrájené kysané zelí i s lákem, osolíme, opepříme a okořeníme trochou kmínu. Podušené zelí zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu a mletou papriku. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme je v osolené vodě v jiném hrnci. K zelí dáme vařit klobásu nakrájenou na tenká kolečka a zahustíme moukou, kterou rozmícháme v trošce studené vody. Do polévky vlijeme brambory i s vodou, ve které se vařily, a podle chuti přidáme buď sladkou nebo pálivou mletou papriku. Nakonec polévku podle chuti přisolíme a opepříme, dochutíme česnekem a na talířích doplníme porce kopečkem zakysané smetany a zelenou petrželkou.





uherská zelňačka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz