KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept uherská zelňačka potřebujeme tyto suroviny: • 300 g paprikové klobásy • 300 g kysaného zelí • 4 brambory • 2 lžíce sádla • 1 cibule • 2-3 lžíce polohrubé mouky • 1 lžíce mleté papriky • trocha mletého nebo drceného kmínu • 1 kostka masoxu nebo hovězího bujonu • 2 stroužky česneku • sůl • pepř • 200 ml zakysané smetany Recept uherská zelňačka připravíme takto:
Cibuli oloupeme, nasekáme ji na drobné kostičky a osmahneme na rozehřátém sádle. Přidáme překrájené kysané zelí i s lákem, osolíme, opepříme a okořeníme trochou kmínu. Podušené zelí zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu a mletou papriku. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme je v osolené vodě v jiném hrnci. K zelí dáme vařit klobásu nakrájenou na tenká kolečka a zahustíme moukou, kterou rozmícháme v trošce studené vody. Do polévky vlijeme brambory i s vodou, ve které se vařily, a podle chuti přidáme buď sladkou nebo pálivou mletou papriku. Nakonec polévku podle chuti přisolíme a opepříme, dochutíme česnekem a na talířích doplníme porce kopečkem zakysané smetany a zelenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Uherská zelňačka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zelňačka s uzeným masem, pohronská zelňačka, francouzská zelňačka, půlnoční zelňačka, myjavská zelňačka se švestkami, gulášová zelňačka, uherská polévka, vánoční zelňačka, zelňačka pikantní , uzená zelňačka s fazolemi uherská zelňačka, recept, polévky |