KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Uzená zelňačka s fazolemi

Kategorie: polévky, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept uzená zelňačka s fazolemi potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 ml šlehačky
   • 1 uzené koleno
   • 2 l zelenin. vývaru
   • 200 g červených fazolí
   • 1 cibule
   • 150 g ostr. klobásy
   • 4 lžíce hladké mouky
   • 2 lžíce másla
   • 1 sklenice kysaného zelí
   • sůl
   • pepř
   • paprika sladká
   • trocha tymiánu
   • chilli
Recept uzená zelňačka s fazolemi připravíme takto:
Fazole namočíme do vody. Kyselé zelí necháme okapat. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vepřové uzené koleno očistíme, vložíme do studené vody a zvolna vaříme do poloměkka. Potom vývar slijeme a dále ho nepoužíváme. Do zeleninového vývaru vložíme poloměkké uzené koleno a fazole. Vaříme doměkka. Měkké koleno obereme, libové maso nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky. Z másla, mouky a cibule připravíme jíšku. Polévku zahustíme, vložíme zelí a nakrájenou klobásu. Okořeníme chilli, paprikou a tymiánem. Osolíme a opepříme. Vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec polévku zjemníme smetanou. Hustou uzenou zelňačku s fazolemi podáváme s pečivem.





uzená zelňačka s fazolemi, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz