KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pohronská zelňačka

Kategorie: polévky, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pohronská zelňačka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 menší vepřové koleno
   • 0,5 kg kysaného zelí
   • 20 g sušených hub
   • tuk
   • 1 cibule
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 1 lžíce mleté červené papriky
   • 200 ml mléka
   • 200 g zakysané smetany
   • 2 stroužky česneku
   • sůl
   • pepř
   • kmín
Recept pohronská zelňačka připravíme takto:
Koleno umyjeme, kůži několikrát různě nařízneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, posolíme a vaříme do měkka. K téměř měkkému kolenu přidáme zelí, houby, prolisovaný česnek, kmín, pepř a dovaříme. Koleno vyndáme, kůži odstraníme a obereme maso. Na tuku osmahneme cibuli, přidáme mouku a uděláme jíšku. Pak odstavíme, přidáme mletou papriku, zalijeme mlékem, vmícháme do polévky a vaříme asi 15 minut. Nakonec do polévky přidáme maso. Při podávání ozdobíme každou porci kopečkem zakysané smetany.





pohronská zelňačka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz