KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pohronská zelňačka potřebujeme tyto suroviny: • 1 menší vepřové koleno • 0,5 kg kysaného zelí • 20 g sušených hub • tuk • 1 cibule • 2 lžíce hladké mouky • 1 lžíce mleté červené papriky • 200 ml mléka • 200 g zakysané smetany • 2 stroužky česneku • sůl • pepř • kmín Recept pohronská zelňačka připravíme takto:
Koleno umyjeme, kůži několikrát různě nařízneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, posolíme a vaříme do měkka. K téměř měkkému kolenu přidáme zelí, houby, prolisovaný česnek, kmín, pepř a dovaříme. Koleno vyndáme, kůži odstraníme a obereme maso. Na tuku osmahneme cibuli, přidáme mouku a uděláme jíšku. Pak odstavíme, přidáme mletou papriku, zalijeme mlékem, vmícháme do polévky a vaříme asi 15 minut. Nakonec do polévky přidáme maso. Při podávání ozdobíme každou porci kopečkem zakysané smetany. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pohronská zelňačka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeská bílá zelňačka s klobásou, oravská zelňačka, pikantní zelňačka, zelňačka s klobásou, pohronská zelňačka, uherská zelňačka, zelňačka s uzeným masem, půlnoční zelňačka, gulášová zelňačka, oravská zelňačka ii pohronská zelňačka, recept, polévky |