KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept husí paštika potřebujeme tyto suroviny: • 650 g syrových husích jater • 10 cl bílého muškátového vína • 1 kávová lžička jemně mletého bílého pepře • 1 kávová lžička soli Recept husí paštika připravíme takto:
2 vychlazené jaterní laloky jemně oddělíme. Pomocí malého špičatého nože vyjmeme nervy a žíly. Odblaněná a vyčištěná játra propláchneme studenou vodou. Necháme je okapat a opatrně je "vyždímáme". Laloky osolíme a opepříme a vložíme do terinky tak, aby byla zcela vyplněná. Zalijeme vínem a necháme 12 hodin marinovat v chladničce. Vychlazenou terinku z lednice vyndáme. Mezitím zahřejeme troubu na 150°C. Játra v terince otočíme. Terinku uzavřeme a položíme ji na plech vyplněný teplou vodou. Dáme do trouby a necháme 25 minut vařit. Po 25 minutách ji z trouby vyndáme a necháme vychladnout. Na játra položíme papír na pečení, malé prkénko, které odpovídá rozměrům terinky a na to položíme nějaké závaží (třeba těžší konzervy). Játra dobře stlačíme a vložíme na 2 hodiny do chladničky. Když jsou játra vychlazená a stlačená, závaží a prkénko odstraníme. Terinku zavřeme a odložíme na 48 hodin do chladu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Husí paštika nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: uherská paštika z husích jater, paštika z divočiny, bůčková paštika, srnčí paštika, paštika z králíka s koňakem, paštika z listového těsta, masová paštika, zvěřinová paštika, paštika z rybího filé, velikonoční vaječná paštika husí paštika, recept, na chleba |