KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept rybí paštika potřebujeme tyto suroviny: • 1,5 kg ryb • 2 vejce • 3 na tvrdo uvařená vejce • 10 dkg másla • 1 polévková lžíce oregána • čajová lžička paštikového koření • 1/3 l horkého mléka • půl lžíce Vegety • 3 lžíce polohrubé mouky • polovina malé tuby sardelové pasty • strouhanka Recept rybí paštika připravíme takto:
Ryby podusíme, vykostíme a umeleme na masovém strojku, potom ještě mixujeme v mixéru, aby maso bylo co nejjemnější. Dva žloutky s 3 lžícemi polohrubé mouky, s veškerým kořením a 1 lžíci másla šleháme v hrnci nad ohněm, zároveň přiléváme horké mléko až vznikne hladká hmota - bešamel, kterou necháme zchladnout. Bílky ušleháme, smísíme s rybím masem, bešamelem a sardelovou pastou, dochutíme solí a pepřem. Hmotu nalijeme do vymaštěné a jemnou strouhankou vysypané formy (tzv. srnčí hřbet). Nejdříve nalijeme asi polovinu formy a když chceme paštiku vylepšit, položíme tři na tvrdo vařená vejce a zalijeme zbytkem hmoty. Formu zakryjeme hliníkovou folií a dáme na 1 hodinu do vyhřáté trouby upéci. Po upečení formu obrátíme na prkénko, paštika sama po vychladnutí vypadne. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rybí paštika nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeská paštika s játry, čočková paštika, zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy, paštika z rybího filé, vepřová paštika, domácí husí paštika, houbová paštika, lovecká paštika, uherská paštika z husích jater, špekáčková paštika rybí paštika, recept, na chleba |