KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Rybí paštika

Kategorie: na chleba, paštiky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept rybí paštika potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg ryb
   • 2 vejce
   • 3 na tvrdo uvařená vejce
   • 10 dkg másla
   • 1 polévková lžíce oregána
   • čajová lžička paštikového koření
   • 1/3 l horkého mléka
   • půl lžíce Vegety
   • 3 lžíce polohrubé mouky
   • polovina malé tuby sardelové pasty
   • strouhanka
Recept rybí paštika připravíme takto:
Ryby podusíme, vykostíme a umeleme na masovém strojku, potom ještě mixujeme v mixéru, aby maso bylo co nejjemnější. Dva žloutky s 3 lžícemi polohrubé mouky, s veškerým kořením a 1 lžíci másla šleháme v hrnci nad ohněm, zároveň přiléváme horké mléko až vznikne hladká hmota - bešamel, kterou necháme zchladnout. Bílky ušleháme, smísíme s rybím masem, bešamelem a sardelovou pastou, dochutíme solí a pepřem. Hmotu nalijeme do vymaštěné a jemnou strouhankou vysypané formy (tzv. srnčí hřbet). Nejdříve nalijeme asi polovinu formy a když chceme paštiku vylepšit, položíme tři na tvrdo vařená vejce a zalijeme zbytkem hmoty. Formu zakryjeme hliníkovou folií a dáme na 1 hodinu do vyhřáté trouby upéci. Po upečení formu obrátíme na prkénko, paštika sama po vychladnutí vypadne.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Rybí paštika nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

zámecká paštika, zvěřinová paštika, čočková paštika, kuřecí paštika, paštika z divočáka, paštika z husích drůbků, zeleninová paštika, paštika z husích jater, bůčková paštika, paštika z drůbežích jater



rybí paštika, recept, na chleba


©2024KucharkaRecepty.cz