KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Husí játra v rosolu

Kategorie: na chleba

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept husí játra v rosolu potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g husích jater
   • 50 g uzené slaniny
   • 200 ml bílého vína
   • 250 ml mléka
   • 1 citrón
   • 500 ml aspiku
   • petrželka
Recept husí játra v rosolu připravíme takto:
Husí játra vyčistíme, zbavíme krvavých žilek a na 2 až 3 hodiny namočíme do mléka. Nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme játra a pečeme. Občas podlijeme vínem. Po 20 minutách játra vyjmeme, osolíme a necháme vychladnout. Pak je nakrájame na plátky, vložíme do formy, zalijeme aspikem a necháme ztuhnout. Vychlazené pak nakrájíme, pokapeme šťávou z citrónu a ozdobíme plátky citrónu a petrželkou.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Husí játra v rosolu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

paštika z husích drůbků, husí paštika, uherská paštika z husích jater, domácí husí paštika, paštika z husích jater ii, paštika z husích jater



husí játra v rosolu, recept, na chleba


©2024KucharkaRecepty.cz