KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Játrová paštika

Kategorie: na chleba, paštiky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept játrová paštika potřebujeme tyto suroviny:

   • 30 dkg vepřových jater
   • 2 vejce
   • 250 g sádla
   • 2 cibule
   • 6 kuliček nového koření
   • 3-4 bobkové listy
   • sůl
   • mletá sladká paprika
   • mletý černý pepř
Recept játrová paštika připravíme takto:
Játra podle potřeby odblaníme. Pak je nakrájíme na kostky, vložíme do vody a asi hodinu je vaříme. Přidáme bobkový list a nové koření, ale nesolíme. Mezitím si očistíme a nakrájíme cibule a osmahneme je na sádle dozlatova. Přidáme dvě vajíčka a vše společně usmažíme. Vařená játra vyjmeme z vody a společně se smaženými vejci na cibulce najemno rozmichujeme. Můžeme přidat i trochu vývaru z jater, paštika pak bude vláčnější. Základ játrové paštiky ochutíme solí, pepřem, kořením a ještě teplou ji plníme do čistých sklenic. Ty uzavřeme a necháme vychladnout. Jakmile je paštika studená, můžeme ji uložit do lednice.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Játrová paštika nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

paštika z vepřových jater, zvěřinová paštika, kuřecí paštika, zeleninová paštika, domácí husí paštika, houbová paštika, paštika z divočiny, paštika z kachních jater, paštika z kuřecích jater, paštika z divočáka



játrová paštika, recept, na chleba


©2024KucharkaRecepty.cz