KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Srnčí paštika

Kategorie: na chleba, paštiky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept srnčí paštika potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg srnčího masa z plecka
   • sůl
   • pepř
   • 80 g cibule 1 stroužek česneku
   • 1 bobkový list
   • paštikové koření
   • koňak
   • špetka tymiánu
   • omáčka tabasco
   • špetka mletého nového koření
   • 250 g slaniny
   • 200 g slaniny na vyložení formy
   • 100 g žampiónů
   • 150 g syrových srnčích (nebo jiných) jater
   • 100 g uzeného jazyka nebo salámu
   • pergamen
Recept srnčí paštika připravíme takto:
Srnčí odblaněného masa nakrájíme na špalíčky, vložíme do porcelánové misky, osolíme a opepříme. Promícháme s na kolečka nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, rozemnutým tymiánem, bobkovým listem, tabascem, novým kořením a paštikovým kořením. Pokapeme koňakem a necháme proležet v chladu 1-2 dny. 150 g slaniny osmažíme a po vychladnutí 3x umeleme s naloženým masem nebo po částech rozmixujeme. Paštikovou formu vyložíme tenkými plátky slaniny. Na dno dáme vrstvu nakrájených jater, na hranolky nakrájenou slaninu a plátky uzeného jazyka nebo salámu. Naneseme část paštiky. Vrstvy takto střídáme až do 2/3 formy. Povrch zakryjeme plátky slaniny a paštiku dobře přikrytou pergamenovým papírem vaříme ve vodní lázni 1,5 až 2 hodiny. Hotové necháme vychladnout.





srnčí paštika, recept, na chleba


©2024KucharkaRecepty.cz