![]() |
![]() • 400 g vařeného nebo pečeného králičího masa • 300 g syrového vepřového bůčku • 1 větší cibule • 100 g slaniny • 2 vejce • 1 lžička paštikového koření • 1 lžička grilovacího koření • 2 stroužky česneku • olej na vymazání formy Recept zámecká paštika připravíme takto:
Maso umeleme s cibulí, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vejce, koření, rozdrcený česnek, osolíme a směs důkladně promícháme. Chlebíčkovou formu vymažeme a paštikovou hmotu naplníme asi do 3/4. Vložíme do pekáčku s horkou vodou, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě vaříme asi 90 minut. Občas kontrolujeme, aby se voda v pekáčku nevyvařila. Hotovou paštiku vyklopíme a necháme vychladnout. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zámecká paštika nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Babiččina játrová paštika Bůčková paštika Cikánská paštika Čočková paštika Domácí husí paštika Falešná paštika Fazolová paštika Francouzská paštika z kachních jater Houbová paštika Husí paštika Játrová paštika Kuřecí paštika Litevská paštika Lovecká paštika Masová paštika Paštika z divočáka Paštika z divočiny Paštika z drůbežích jater Paštika z hub Paštika z husích drůbků Paštika z husích jater Paštika z husích jater II Paštika z kachních jater Paštika z králíka s koňakem Paštika z kuřecích jater Paštika z kuřecích jater Paštika z listového těsta Paštika z rybího filé Paštika z vepřových jater Rybí paštika Selská játrová paštika Selská paštika Srnčí paštika Staročeská paštika s játry Špekáčková paštika Uherská paštika z husích jater Vaječná paštika Vánoční drůbeží paštika Velikonoční vaječná paštika Vepřová paštika Vepřová paštika II Zeleninová paštika Zvěřinová paštika Zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy zámecká paštika, recept, na chleba |
|