KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Zámecká paštika

Kategorie: na chleba, paštiky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zámecká paštika potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g vařeného nebo pečeného králičího masa
   • 300 g syrového vepřového bůčku
   • 1 větší cibule
   • 100 g slaniny
   • 2 vejce
   • 1 lžička paštikového koření
   • 1 lžička grilovacího koření
   • 2 stroužky česneku
   • olej na vymazání formy
Recept zámecká paštika připravíme takto:
Maso umeleme s cibulí, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vejce, koření, rozdrcený česnek, osolíme a směs důkladně promícháme. Chlebíčkovou formu vymažeme a paštikovou hmotu naplníme asi do 3/4. Vložíme do pekáčku s horkou vodou, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě vaříme asi 90 minut. Občas kontrolujeme, aby se voda v pekáčku nevyvařila. Hotovou paštiku vyklopíme a necháme vychladnout.





zámecká paštika, recept, na chleba


©2024KucharkaRecepty.cz