![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g vepřových ledvinek • 40 g sádla • 50 g cibule • kmín • paprika • sůl • 10 g mouky Recept dušené vepřové ledvinky připravíme takto:
Vepřové ledvinky zbavíme tuku, nakrájíme na jemné plátky, pořádně propereme a dáme okapat na síto. V hrnci na rozpáleném sádle usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme do ní kmín, papriku a okapané ledvinky a dusíme je ve vlastní šťávě. Když šťáva vysmahne, zaprášíme je moukou, chvíli smažíme, pak je zalijeme vařící vodou a povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené vepřové ledvinky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeské vepřové kotlety, plněné vepřové žebro, vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci, vepřové maso se šípkovou omáčkou, vepřové maso na ďábelský způsob, smažené vepřové závitky, vepřové v zelí, uzenářské vepřové maso v římském hrnci, dušené telecí maso ii, vepřové kotlety na víně a fenyklu dušené vepřové ledvinky, recept, hlavní jídla |