KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept uzenářské vepřové maso v římském hrnci potřebujeme tyto suroviny: • 750 g prorostlého vepřového ramínka • 100 g anglické slaniny • 150 g měkkého salámu • 2 cibule • 1 malá sklenice kečupu • 3 lžíce sojové omáčky • hořčice • mletá paprika • mletý pepř Recept uzenářské vepřové maso v římském hrnci připravíme takto:
Maso nakrájíme na menší řízky, naklepeme, okořeníme, osolíme a potřeme hořčicí. Na dno římského hrnce rozložíme plátky cibule, na ni dáme na silnější plátky nakrájenou slaninu, masové řízky, plátky salámu a vše opakujeme, dokud nespotřebujeme suroviny. Poslední vrstvu tvoří cibule. Vše zalijeme kečupem smíchaným se sojovou omáčkou, hrnec uzavřeme, vložíme do studené trouby, teplotu nastavíme na 200°C a pečeme asi 80 minut. Podáváme s vařenými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Uzenářské vepřové maso v římském hrnci nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí maso se sójovými klíčky, vepřové maso na ďábelský způsob, plněné vepřové žebro, malajské hovězí maso, ovar z vepřové hlavy, staročeské vepřové kotlety, zapečené vepřové maso se zeleninou, vepřové výpečky, dušené telecí v římském hrnci, zapečené mleté maso uzenářské vepřové maso v římském hrnci, recept, hlavní jídla |