KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci potřebujeme tyto suroviny:

   • 0,5 kg vepřové plece
   • kukuřice
   • 4 bílé papriky
   • 4 rajčata
   • 2 cibule
   • půlka salátové okurky
   • 1 stroužek česneku
   • růžičková kapusta
   • smetana
   • 1 bílý jogurt
   • 25 dkg tvrdého sýra
   • sůl
   • pepř
   • na marinádu: olivový olej + 2 lžíce sladkého kečupu + sojová omáčka + grilovací koření + sušený libeček
Recept vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci připravíme takto:
Maso nakrájíme na kousky a smícháme s marinádou, vložíme do misky a necháme minimálně 3 hodiny odpočinout v chladničce. Nakrájíme zeleninu na kousky, cibuli a česnek na kolečka, růžičkovou kapustu podle velikosti na půlky nebo čtvrtky. Zeleninu osolíme a mírně opepříme, smícháme a vyplníme dno římského hrnce. Maso prudce opečeme na pánvi a s vypečenou šťávou přendáme do římského hrnce, vložíme do trouby a pečeme cca 40 minut. Mezitím smícháme smetanu, bílý jogurt, najemno nastrouhaný tvrdý sýr a maso se zeleninou tím přelijeme a dopečeme cca 25 minut. Podáváme s pečivem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

hovězí maso v zelenině, vietnamské vepřové závitky, pečené zelí se smetanou, vepřové nakládané řízky, houbová omáčka se smetanou, vepřové dušené na pivě, vepřové maso na divoko, vepřové pečené koleno, vepřové maso s vejci a bramborem, vepřové rizoto



vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz