KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnciKategorie: hlavní jídla, vepřové masoHodnocení receptu:Na recept vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci potřebujeme tyto suroviny: • 0,5 kg vepřové plece • kukuřice • 4 bílé papriky • 4 rajčata • 2 cibule • půlka salátové okurky • 1 stroužek česneku • růžičková kapusta • smetana • 1 bílý jogurt • 25 dkg tvrdého sýra • sůl • pepř • na marinádu: olivový olej + 2 lžíce sladkého kečupu + sojová omáčka + grilovací koření + sušený libeček Recept vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci připravíme takto:
Maso nakrájíme na kousky a smícháme s marinádou, vložíme do misky a necháme minimálně 3 hodiny odpočinout v chladničce. Nakrájíme zeleninu na kousky, cibuli a česnek na kolečka, růžičkovou kapustu podle velikosti na půlky nebo čtvrtky. Zeleninu osolíme a mírně opepříme, smícháme a vyplníme dno římského hrnce. Maso prudce opečeme na pánvi a s vypečenou šťávou přendáme do římského hrnce, vložíme do trouby a pečeme cca 40 minut. Mezitím smícháme smetanu, bílý jogurt, najemno nastrouhaný tvrdý sýr a maso se zeleninou tím přelijeme a dopečeme cca 25 minut. Podáváme s pečivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí maso v zelenině, vepřové maso po staročesku, vepřové maso se šípkovou omáčkou, vepřová plec na zelenině, zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem, treska pečená na zelenině se smetanou, vepřové řízky v omeletách, staročeské vepřové kotlety, pikantní vepřové kotlety, karamelové kuřecí kousky vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci, recept, hlavní jídla |