KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřové maso se šípkovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřové maso se šípkovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřového karé bez kostí
   • 1 cibule
   • 40 g tuku
   • 4 kuličky černého pepře
   • 2 kuličky nového koření
   • 1 bobkový list
   • masový vývar
   • sůl
   • na omáčku: 30 g tuku + 40 g hladké mouky + masový vývar + 100 g šípků + 1 lžička cukru + citrónová šťáva + sůl
Recept vepřové maso se šípkovou omáčkou připravíme takto:
Maso vcelku prudce opečeme na tuku ze všech stran, osolíme, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, pepř, nové koření a bobkový list. Podlijeme masovým vývarem, přikryjeme a dáme do předehřáté trouby. Až je maso téměr měkké, odkryjeme ho a dopečeme. Měkké maso nakrájíme na plátky a podávame se šípkovou omáčkou, kterou připravíme tak, že na tuku orestujeme mouku, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Pak přidáme rozvařené a rozetřené šípky, sůl, cukr a podle chuti citrónovou šťávu.





vepřové maso se šípkovou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz