KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vepřové maso se šípkovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 600 g vepřového karé bez kostí • 1 cibule • 40 g tuku • 4 kuličky černého pepře • 2 kuličky nového koření • 1 bobkový list • masový vývar • sůl • na omáčku: 30 g tuku + 40 g hladké mouky + masový vývar + 100 g šípků + 1 lžička cukru + citrónová šťáva + sůl Recept vepřové maso se šípkovou omáčkou připravíme takto:
Maso vcelku prudce opečeme na tuku ze všech stran, osolíme, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, pepř, nové koření a bobkový list. Podlijeme masovým vývarem, přikryjeme a dáme do předehřáté trouby. Až je maso téměr měkké, odkryjeme ho a dopečeme. Měkké maso nakrájíme na plátky a podávame se šípkovou omáčkou, kterou připravíme tak, že na tuku orestujeme mouku, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Pak přidáme rozvařené a rozetřené šípky, sůl, cukr a podle chuti citrónovou šťávu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové maso se šípkovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: uzené maso v bramboráku, fazolky se smetanovou omáčkou, telecí maso na víně, zapečené hovězí maso s pórkem, vepřové rizoto, dušené srnčí maso, pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou, vepřové kotlety po milánsku, pikantní vepřové kotlety, zapečené kuřecí maso se žloutkovou směsí vepřové maso se šípkovou omáčkou, recept, hlavní jídla |