KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept dušené telecí maso potřebujeme tyto suroviny: • 350 g telecího masa • 1 cibule • 450 g konzervovaných rajčat • 165 ml konzervované rajčatové šťávy • 3 mrkve nakrájené • 1 tuřín • půl lžičky sušeného drceného tymiánu • 1 lžíce kukuřičné mouky • olej • 1 lžíce vody Recept dušené telecí maso připravíme takto:
Z masa odřežeme pečlivě všechen tuk z okrajů masa, maso nakrájíme na cca 2 cm kostky a opečeme na středním ohni s cibulí nakrájenou na klínky dohněda. Tuk pak z pánve odlijeme, do pánve přidáme scezená rajčata, rajčatovou šťávu a tymián, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme pod pokličkou 25 minut. Potom přidáme mrkev nakrájenou na jednocentimetrové kousky a tuřín (nahrubo nasekaný) a vaříme dalších 25 až 30 minut, až je zelenina chrupavá. Mouku rozmícháme se studenou vodou, zahustíme tím guláš a ještě chvíli povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené telecí maso II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: dušené řízky, vepřové dušené na pivě, vepřové maso s ananasem, telecí pivní guláš, burgundské hovězí maso, hovězí maso se sójovými klíčky, pečená telecí ledvina, dušené telecí maso, masové kuličky plněné sýrem, pikantní masové kuličky dušené telecí maso ii, recept, hlavní jídla |