KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Plněné vepřové žebro

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept plněné vepřové žebro potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg žebírka
   • pepř
   • sůl
   • na náplň: 125 g sušených švestek bez pecek + 15 cl červeného vína + 0,5 kg nakyslých šťavnatých jablek + 50 g strouhanky + 1 lžíce cukru + kousek skořice + hřebíček + 2 lžičky solamylu
Recept plněné vepřové žebro připravíme takto:
V masu vyřízneme kapsu. Švestky namočíme na půl hodiny ve víně. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Švestky necháme okapat, rozkrájíme na malé plátky a smícháme s kořením, cukrem, jablky a strouhankou. Maso zevnitř i z venku osolíme a opepříme. Kapsu naplníme nádivkou, ze které ponecháme asi 2 lžíce. Kapsu zašijeme. Na pekáči rozehřejeme tuk a maso ze všech stran opečeme. Přidáme zbytek nádivky, a přelijeme vínem ze švestek. Pečeme v přikrytém pekáči v horké troubě asi 2,5 hodiny. Poslední půl hodiny sundáme poklici a maso poléváme šťávou. Pečeni vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu zředíme malým množstvím horké vody, v malém kastrůlku necháme přejít varem. Podáváme nakrájené na plátky a šťávu zvlášť, s červeným zelím a bramborovou kaší.





plněné vepřové žebro, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz