KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vepřové kotlety na víně a fenyklu potřebujeme tyto suroviny: • 4 vepřové kotlety • 1 lžíce oleje • 1 cibule • 1 lžíce hnědého cukru • 1 lžíce fenyklu • 1 lžíce rajčatového pyré • 4 větší žampiony • 250 ml vepřového bujónu • 180 ml červeného vína • 2 lžíce citronové šťávy Recept vepřové kotlety na víně a fenyklu připravíme takto:
Kotlety dáme do zapékací misky a pečeme nepřikryté 20 minut při 180°C. Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dohněda, pak přidáme cukr, fenykl a protlak, dobře promícháme, pak přidáme bujón, víno, citronovou šťávu a hříbky, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a přivedeme omáčku k varu. Pečené kotlety vyndáme, vylijeme z nich přebytečný tuk, nalijeme na ně připravenou omáčku, zakryjte alobalem a pečeme v troubě dalších 40 až 45 minut. Než se vám pečeně udělá, máte čas si připravit vhodnou přílohu, doporučuji brambor a zeleninu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové kotlety na víně a fenyklu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: znojemské vepřové biftečky, pečený králík na víně, vepřové maso pečené na kmíně, jehněčí kotlety se sýrem, dušená koroptev na víně, kachna na víně, hovězí guláš na víně, drůbeží játra na víně, vepřové maso na ďábelský způsob, telecí kotlety se zeleninou vepřové kotlety na víně a fenyklu, recept, hlavní jídla |