KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřové kotlety na víně a fenyklu

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřové kotlety na víně a fenyklu potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 vepřové kotlety
   • 1 lžíce oleje
   • 1 cibule
   • 1 lžíce hnědého cukru
   • 1 lžíce fenyklu
   • 1 lžíce rajčatového pyré
   • 4 větší žampiony
   • 250 ml vepřového bujónu
   • 180 ml červeného vína
   • 2 lžíce citronové šťávy
Recept vepřové kotlety na víně a fenyklu připravíme takto:
Kotlety dáme do zapékací misky a pečeme nepřikryté 20 minut při 180°C. Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dohněda, pak přidáme cukr, fenykl a protlak, dobře promícháme, pak přidáme bujón, víno, citronovou šťávu a hříbky, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a přivedeme omáčku k varu. Pečené kotlety vyndáme, vylijeme z nich přebytečný tuk, nalijeme na ně připravenou omáčku, zakryjte alobalem a pečeme v troubě dalších 40 až 45 minut. Než se vám pečeně udělá, máte čas si připravit vhodnou přílohu, doporučuji brambor a zeleninu.





vepřové kotlety na víně a fenyklu, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz