![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 vepřové kotlety • 1 lžíce oleje • 1 cibule • 1 lžíce hnědého cukru • 1 lžíce fenyklu • 1 lžíce rajčatového pyré • 4 větší žampiony • 250 ml vepřového bujónu • 180 ml červeného vína • 2 lžíce citronové šťávy Recept vepřové kotlety na víně a fenyklu připravíme takto:
Kotlety dáme do zapékací misky a pečeme nepřikryté 20 minut při 180°C. Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dohněda, pak přidáme cukr, fenykl a protlak, dobře promícháme, pak přidáme bujón, víno, citronovou šťávu a hříbky, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a přivedeme omáčku k varu. Pečené kotlety vyndáme, vylijeme z nich přebytečný tuk, nalijeme na ně připravenou omáčku, zakryjte alobalem a pečeme v troubě dalších 40 až 45 minut. Než se vám pečeně udělá, máte čas si připravit vhodnou přílohu, doporučuji brambor a zeleninu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové kotlety na víně a fenyklu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové mugli, madlenčiny kotlety, dušené vepřové kotlety, jelení ragú na červeném víně, kotlety v bramborovém těstě, záhorák z vepřového masa, telecí maso na víně, vepřové kotlety s tvarůžky, polabské kotlety, vepřové nakládané řízky vepřové kotlety na víně a fenyklu, recept, hlavní jídla |