![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 250 g mletého masa • 500 g bílého zelí • 2 lžíce tuku • 1 cibule • 1,5 l vývaru • šťáva z citrónu • sůl • pepř Recept zelňačka s mletým masem připravíme takto:
Nakrájenu cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, lehce osmahneme, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a povaříme. Mezitím nakrájíme zelí nadrobno, pak vložíme do vroucí polévky a necháme vařit, dokud zelí nezměkne. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou. Zelňačku s mletým masem podáváme s na kostičky nakrájenou a osmahnutou houskou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zelňačka s mletým masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí vývar s rýží a masem, pohronská zelňačka, houbová zelňačka s mlékem, cuketová polévka s kuřecím masem, zeleninová polévka s uzeným masem, čočkový krém s uzeným masem, uherská zelňačka, hovězí polévka s masem a domácími nudlemi, mušličková polévka s masem, vánoční zelňačka zelňačka s mletým masem, recept, polévky |