![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg srnčí plece • 100 g másla • 150 g kořenové zeleniny • 50 g cibule • 15 g cukru • 3 cm citronové kůry • sůl • nové koření • 5 pepřů • bobkový list • 4 lžíce citronové šťávy • 30 g mouky • 100 ml červeného vína • 1 lžíce vína Madeira • vývar Recept srnčí ragú připravíme takto:
Srnčí plec zbavíme kostí a kůžiček a nakrájíme na gulášové kostky. V hrnci na rozpáleném másle si usmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, přidáme citronovou kůru, cukr, nové koření, pepř a bobkový list. Usmaženou zeleninu postříkáme polovinou citronové šťávy, zalijeme vývarem, přidáme nakrájené srnčí, osolíme přikryjeme pokličkou a dusíme hodinu a půl až dvě hodiny. Měkkou zvěřinu vyndáme, zbylou šťávu zahustíme jíškou z mouky a másla, přidáme obě vína, citronovou šťávu a povaříme. Omáčku procedíme na maso a spolu ještě chvíli vaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Srnčí ragú nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: srnčí řízky madeira, srnčí po pytlácku, srnčí guláš, telecí ragú, srnčí hřbet se žampiony, pikantní srnčí játra, německé bramborové ragú, houbové ragú, srnčí perkelt, ragú s klobásou a hráškem srnčí ragú, recept, hlavní jídla |