![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 60 dkg telecího plecka • 1 velká mrkev • stejně velký kus celeru • 1 petržel • 1 cibule • špetka muškátového květu • 2 lžíce másla • šálek sladké smetany • 2 lžíce hladké mouky • sůl • 1 dcl mléka • 0,75 l vody • 1 lžička citronové šťávy Recept telecí ragú připravíme takto:
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky velké asi 2x2 cm, dáme do osolené vroucí vody, přidáme nakrájenou cibuli, nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu a vaříme doměkka. Mezitím na pánvi na rozpuštěném másle lehce opražíme mouku, zalijeme mlékem, přidáme vývar z masa a povaříme asi 15 minut. Pak přidáme muškátový květ, rozmixovanou zeleninu, smetanu a zbytek vývaru s masem, dochutíme solí a ještě lehce povaříme. Nakonec zakápneme trochou citronové šťávy. Telecí ragú podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí ragú nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí hrnec, dušené telecí maso, jehněčí ragú se žampiony, anglická telecí játra, telecí kotlety na víně s parmezánem, telecí kotlety s ricottovou náplní, hovězí ragú na víně se žampiony, telecí řízek s lehkým bramborovým salátem, vaječné ragú, zadělávané telecí se zeleninou telecí ragú, recept, hlavní jídla |