KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept srnčí hřbet se žampiony potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg masa ze srnčího hřbetu • 50 g slaniny 150 g cibule • 200 g žampionů • 80 g másla • sůl • 4 zrnka pepře • 1 bobkový list • 1 šálek bílého vína • 0,25 l sladké smetany • 50g hladké mouky • čvrt citronu Recept srnčí hřbet se žampiony připravíme takto:
Očištěné a odblaněné maso protáhneme slaninou, osolíme a na másle opečeme ze všech stran. Pak přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, koření, podlijeme vodou a vínem a přikryté dusíme v troubě doměkka. Maso občas přeléváme a obracíme. Žampióny očistíme, nakrájíme, podusíme na kousku tuku a zakapeme citronem, aby neztmavěly. Až je maso měkké, vydusíme šťávu až na tuk, zaprášíme ji moukou, zředíme vodou, smetanou a provaříme. Nakonec přidáme houby. Podáváme s houskovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Srnčí hřbet se žampiony nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuře se žampiony na víně, srnčí kýta s červeným vínem, kuřecí karbanátky se žampiony, krůtí játra se žampiony, srnčí bifteky, nakládané srnčí plátky, francouzské brambory se žampiony, játra se slaninou a žampiony, srnčí guláš minutkový, srnčí perkelt srnčí hřbet se žampiony, recept, hlavní jídla |