![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg masa ze srnčího hřbetu • 50 g slaniny 150 g cibule • 200 g žampionů • 80 g másla • sůl • 4 zrnka pepře • 1 bobkový list • 1 šálek bílého vína • 0,25 l sladké smetany • 50g hladké mouky • čvrt citronu Recept srnčí hřbet se žampiony připravíme takto:
Očištěné a odblaněné maso protáhneme slaninou, osolíme a na másle opečeme ze všech stran. Pak přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, koření, podlijeme vodou a vínem a přikryté dusíme v troubě doměkka. Maso občas přeléváme a obracíme. Žampióny očistíme, nakrájíme, podusíme na kousku tuku a zakapeme citronem, aby neztmavěly. Až je maso měkké, vydusíme šťávu až na tuk, zaprášíme ji moukou, zředíme vodou, smetanou a provaříme. Nakonec přidáme houby. Podáváme s houskovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Srnčí hřbet se žampiony nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: srnčí bifteky, srnčí pečeně, krůtí řízky s žampiony a shery, srnčí guláš, srnčí guláš minutkový, pikantní srnčí játra, srnčí řízky madeira, hovězí ragú na víně se žampiony, jehněčí hřbet plněný meduňkou, jehněčí ragú se žampiony srnčí hřbet se žampiony, recept, hlavní jídla |