![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g srnčí kýty • 60 g slaniny • sůl • 20 g mouky • 50 g másla • madeirské víno • vývar Recept srnčí řízky madeira připravíme takto:
Z očištěné a zbavené kostí srnčí kýty si nakrájíme tenké plátky. Každý plátek protáhneme slaninou, osolíme, poprášíme moukou a dusíme na rozpáleném másle. Během dušení plátky obracíme a zaléváme polévkou a madeirským vínem. Měkké řízky dáme na mísu a polijeme je procezenou šťávou z dušení. V naší kuchařce bylo kromě receptu Srnčí řízky Madeira nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: nakládané srnčí plátky, srnčí hřbet se žampiony, srnčí řízky s česnekem, telecí řízky s hříbky, svatováclavské fenyklové řízky, pikantní hovězí řízky, celerové řízky, marinované hovězí řízky, smažené králičí řízky, srnčí guláš srnčí řízky madeira, recept, hlavní jídla |