KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Srnčí řízky Madeira

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept srnčí řízky madeira potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g srnčí kýty
   • 60 g slaniny
   • sůl
   • 20 g mouky
   • 50 g másla
   • madeirské víno
   • vývar
Recept srnčí řízky madeira připravíme takto:
Z očištěné a zbavené kostí srnčí kýty si nakrájíme tenké plátky. Každý plátek protáhneme slaninou, osolíme, poprášíme moukou a dusíme na rozpáleném másle. Během dušení plátky obracíme a zaléváme polévkou a madeirským vínem. Měkké řízky dáme na mísu a polijeme je procezenou šťávou z dušení.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Srnčí řízky Madeira nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

balkánské řízky s pórkem, srnčí řízky s česnekem, dušené srnčí maso, pikantní srnčí játra, plněné vepřové řízky, smažené králičí řízky, celerové řízky, nakládané srnčí plátky, uležené řízky, králičí řízky



srnčí řízky madeira, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz