KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pikantní srnčí játra potřebujeme tyto suroviny: • 600 g srnčích jater • 150 g čerstvých hub • 5 velkých rajčat • 2 zelené papriky • 8 stroužků česneku • mléko • 4 lžíce oleje • 8 kuliček pepře • 3 kuličky nového koření • 3 kuličky jalovce • 250 ml hovězího vývaru • 1 lžička mouky Recept pikantní srnčí játra připravíme takto:
Srnčí játra naložíme do mléka a necháme v chladničce odležet (třeba i přes noc). Potom játra omyjeme a nakrájíme na plátky. Na pekáči nebo zapékací míse rozehřejeme olej a připravená játra do něj vložíme spolu s oloupaným a na plátky nakrájeným česnekem, orestujeme, přidáme na plátky nakrájené houby, nakrájená rajčata a papriky, koření a osolíme. Až se šťáva z rajčat odpaří, podlijeme hovězím vývarem a dusíme doměkka. Šťávu zaprášíme lžičkou mouky, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme s bramborami na různý způsob. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní srnčí játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: srnčí karbanátky s paprikovou omáčkou, pikantní kachna s rebarborou, srnčí řízky madeira, kuřecí játra na cibulce ii, vepřová játra na česneku, játra na rajčatech, nakládané srnčí plátky, kuřecí játra na fazolích, husí játra s mandlemi, pikantní masová směs pikantní srnčí játra, recept, hlavní jídla |