KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pikantní srnčí játra

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pikantní srnčí játra potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g srnčích jater
   • 150 g čerstvých hub
   • 5 velkých rajčat
   • 2 zelené papriky
   • 8 stroužků česneku
   • mléko
   • 4 lžíce oleje
   • 8 kuliček pepře
   • 3 kuličky nového koření
   • 3 kuličky jalovce
   • 250 ml hovězího vývaru
   • 1 lžička mouky
Recept pikantní srnčí játra připravíme takto:
Srnčí játra naložíme do mléka a necháme v chladničce odležet (třeba i přes noc). Potom játra omyjeme a nakrájíme na plátky. Na pekáči nebo zapékací míse rozehřejeme olej a připravená játra do něj vložíme spolu s oloupaným a na plátky nakrájeným česnekem, orestujeme, přidáme na plátky nakrájené houby, nakrájená rajčata a papriky, koření a osolíme. Až se šťáva z rajčat odpaří, podlijeme hovězím vývarem a dusíme doměkka. Šťávu zaprášíme lžičkou mouky, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme s bramborami na různý způsob.





pikantní srnčí játra, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz