![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vepřového bůčku • cibule • tuk • mletá paprika • voda • sůl • kmín • 400 g kysaného zeli • hladká mouka • mléko Recept segedínský guláš připravíme takto:
Vepřový bůček nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme ji na tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme a zalijeme vodou. Do tohoto základu vložíme maso, osolíme, okořeníme a pod poklicí dusíme do poloměkka. Pak přidáme pokrájené kysané zelí a opět dusíme. Nakonec guláš zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a mouky, promícháme a zvolna dodusíme doměkka. Před koncem varu přilijeme mléko, guláš dosolíme a krátce povaříme. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Segedínský guláš II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hajducký zelný guláš, staročeský buřtguláš, beraní guláš, kančí guláš s brusinkami, vepřový guláš, guláš attila, popovický guláš, barevný vepřový guláš, vepřový guláš se zelím a rajčaty, francouzský guláš segedínský guláš ii, recept, hlavní jídla |