![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg vepřového masa (plec • krkovička nebo libový bůček) • 500 g vepřových drobů (jazyk • srdce • játra • ledvinky • slezina) • 3 větší cibule • 4 lžíce sádla • sladká paprika • chilli • drcený kmín • mletýo pepř • 2 lžíce hladké mouky • 5 stroužků česneku • sůl Recept řeznický guláš připravíme takto:
Maso i droby pokrájíme na kousky, jazyk spaříme a povrch sloupneme. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, promícháme a smažíme tak dlouho, než se šťáva, kterou maso pustí, neodpaří. Poté vmícháme papriku, pepř a kmín, opět promícháme, aby se paprika rozpustila, zalijeme vodou (nebo masovým vývarem) a za častého míchání dusíme téměř doměkka. Guláš zahustíme jíškou a maso za stálého míchání dovaříme. Nakonec vše dochutíme prolisovaným česnekem a kořením. V naší kuchařce bylo kromě receptu Řeznický guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: játrový guláš, guláš z divočáka a s jeřabinami, zabijačkový guláš ii, maďarský guláš z bažanta, dančí guláš, vepřový guláš se smetanou, vuřt guláš, beraní guláš, selský vepřový guláš s křenem, pikantní hovězí guláš řeznický guláš, recept, hlavní jídla |