![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,75 kg zadního masa • 1 menší cibule • 1 lžíce nahrubo nastrouhaného celeru • 1 lžíce nahrubo nastrouhané petržele • 1 lžíce nahrubo nastrouhané mrkve • 1 lžíce sádla • 1 lžička hořčice • kousek citrónové kůry • 1 lžíce citrónové šťávy • 1 lžíce mléka • 3 lžíce strouhaného chleba • půl bobkového listu • 3 zrnka pepře Recept pikantní hovězí guláš připravíme takto:
Na sádle podusíme nastrouhanou zeleninu a nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, osmahneme a za mírného podlévání dusíme doměka (pro podlévání v malé nádobce vyvaříme citrónovou kůru, bobkový list a pepř). Až maso změkne, přidáme nastrouhaný chléb a necháme ve šťávě rozvařit. Nakonec dochutíme hořčicí a citrónovou šťávou. Pikantní hovězí guláš podáváme s karlovarskými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní hovězí guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí kostky s mrkví, hovězí ragú na víně se žampiony, hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré, plněná hovězí roláda, kůzlečí guláš, kančí guláš s oreganem, arabská hovězí játra, guláš flamendr, prezidentský guláš, švédské pikantní kotlety pikantní hovězí guláš, recept, hlavní jídla |