KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dančí guláš

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dančí guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g dančího masa
   • 3 lžíce oleje
   • 20 dg cibule
   • 2 lžíce hladké mouky
   • grilovací koření
   • gulášové koření
   • sladká paprika
   • sůl
   • pepř
Recept dančí guláš připravíme takto:
Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme kousky dančího masa, které 3 – 4 minuty smažíme. Potom zalijeme vodou, okořeníme gulášovým a grilovacím kořením, paprikou, solí a pepřem a vaříme, než maso změkne (pozor, aby se maso nerozvařilo). Mezitím v hrníčku rozmícháme dvě lžíce mouky s vodou a touto směsí guláš zahustíme, přičemž hrníček do hrnce vléváme postupně a za stálého míchání, aby v guláši nebyly hrudky. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.





dančí guláš, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz