Dančí gulášKategorie: hlavní jídla, zvěřinaHodnocení receptu:   Na recept dančí guláš potřebujeme tyto suroviny: • 750 g dančího masa • 3 lžíce oleje • 20 dg cibule • 2 lžíce hladké mouky • grilovací koření • gulášové koření • sladká paprika • sůl • pepř Recept dančí guláš připravíme takto: Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme kousky dančího masa, které 3 – 4 minuty smažíme. Potom zalijeme vodou, okořeníme gulášovým a grilovacím kořením, paprikou, solí a pepřem a vaříme, než maso změkne (pozor, aby se maso nerozvařilo). Mezitím v hrníčku rozmícháme dvě lžíce mouky s vodou a touto směsí guláš zahustíme, přičemž hrníček do hrnce vléváme postupně a za stálého míchání, aby v guláši nebyly hrudky. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.
dančí guláš, recept, hlavní jídla |
|