KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Zabijačkový guláš II

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zabijačkový guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg libového vepřového masa
   • 600g vepřového laloku s brzlíky
   • 600g cibule
   • 800g vepřových drobů (ledvinka + slezinka + kousek jazyka + kousek jater a srdce + mozeček)
   • maso od místa vykrvení prasete
   • 1 lžíce hladké mouky
   • mletý pepř
   • mletá sladká paprika
   • kmín
   • česnek
   • sůl
   • 150g škvařeného sádla
   • vývar z masa
Recept zabijačkový guláš připravíme takto:
Drobně pokrájenou cibuli usmažíme na sádle dorůžova, přidáme mletou papriku, po zpěnění vložíme maso pokrájené na kousky a droby kromě mozečku a za stálého míchání osmažíme. Až se šťáva vydusí do tuku, směs okořeníme, podlijeme trochou vývaru z masa, osolíme, okořeníme, vmícháme třený česnek a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Šťávu opět vydusíme do tuku, zahustíme moukou, za stálého míchání osmahneme, přidáme odblaněný a pokrájený mozeček a opět osmahneme. Guláš podlijeme znovu trochou vývaru a dusíme, až maso změkne, šťáva zhoustne a oddělí se tuk. Guláš by měl být pikantní, dobře okořeněný.





zabijačkový guláš ii, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz