KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Selský vepřový guláš s křenem

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept selský vepřový guláš s křenem potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřového plecka
   • 150 g vepřových ledvin
   • 150 g vepřových jater
   • 200 g cibule
   • 75 g sádla
   • sůl
   • pepř
   • zázvor
   • kmín
   • majoránka
   • 15 g mleté ​​papriky
   • 2 stroužky česneku
   • 50 g hladké mouky
   • 0,5 l vody
   • 100 g čerstvého křenu
Recept selský vepřový guláš s křenem připravíme takto:
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso a orestujeme. Potom zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, trochu zázvoru, kmínu, majoránky a rozetřený česnek, promícháme a přikryté dusíme. Až je maso poloměkké, přidáme nakrájené ledvinky a játra, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme a povaříme. Šťávu přecedíme na maso. Porce guláše ozdobíme čerstvě nastrouhaným křenem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Selský vepřový guláš s křenem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

vepřový řízek ondráš, houbový guláš, trampský guláš, bělehradský vepřový řízek, vepřový guláš s tatarkou, mufloní guláš, bramborové špecle s vepřovým masem, vepřový jazyk na cibuli, houbový guláš se špenátovými noky, telecí guláš



selský vepřový guláš s křenem, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz