KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept guláš z divočáka a s jeřabinami potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg plecka z divočáka • 250 g cibule • 6 velkých stroužků česneku • 2 lžíce mleté sladké papriky • 1 lžičku pálivé papriky • 1 lžíci drceného kmínu • 3 lžíce sádla • 5 lžic zavařených jeřabin • 2 krajíce tvrdého chleba • sůl Recept guláš z divočáka a s jeřabinami připravíme takto:
Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky. V kastrolu rozpálíme sádlo, orestujeme na něm cibuli, přidáme maso a také orestujeme. Přisypeme sladkou i pálivou papriku, kmín, prolisovaný česnek, promícháme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené. Uvedeme do varu, potom zmírníme příkon tepla a pomalu pod pokličkou dusíme, až maso téměř změkne. Občas zkontrolujeme, promícháme a je-li třeba, podlijeme. Z tvrdého chleba odstraníme kůrky, nastrouháme ho, přidáme do guláše a společně dále dusíme, až se drobečky chleba rozpustí. V této chvíli guláš osolíme a přidáme jeřabinový kompot bez šťávy. Promícháme a po malé chvilce odstavíme ze sporáku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Guláš z divočáka a s jeřabinami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: irsky beraní guláš, bramborový guláš, staročeský buřtguláš, krakonošův guláš, dančí guláš, pivní guláš z hovězích líček, vepřový guláš s fazolemi, hovězí guláš, ukrajinský guláš, srbský guláš guláš z divočáka a s jeřabinami, recept, hlavní jídla |