KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Půlnoční zelňačka

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept půlnoční zelňačka potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g kysaného zelí
   • 250 g hovězího masa
   • 250g vepřového masa
   • 150 g uzeného masa
   • 1 domácí klobása
   • 2 větší cibule
   • 20-30 g sušených hub
   • sůl
   • pepř
   • mletá sladká paprika
   • 3 stroužky česneku
   • 2 bobkové listy
   • 5 sušených švestek
   • 2 chilli papričky
Recept půlnoční zelňačka připravíme takto:
Uzené maso uvaříme. V jiném hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, sůl, pepř a papriku a dusíme. Po 20 minutách přidáme vepřové maso, předem namočené a scezené houby a prolisovaný česnek. Do vody, ve které jsme vařili uzené maso, dáme kysané zelí, celou klobásu, bobkový list, chilli a sušené švestky a povaříme. Uvařenou klobásu vyndáme, nakrájíme na kolečka a vložíme zpět do hrnce. Až je maso měkké, přendáme ho k zelí a přidáme nakrájené uzené maso.





půlnoční zelňačka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz