KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept půlnoční zelňačka potřebujeme tyto suroviny: • 750 g kysaného zelí • 250 g hovězího masa • 250g vepřového masa • 150 g uzeného masa • 1 domácí klobása • 2 větší cibule • 20-30 g sušených hub • sůl • pepř • mletá sladká paprika • 3 stroužky česneku • 2 bobkové listy • 5 sušených švestek • 2 chilli papričky Recept půlnoční zelňačka připravíme takto:
Uzené maso uvaříme. V jiném hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, sůl, pepř a papriku a dusíme. Po 20 minutách přidáme vepřové maso, předem namočené a scezené houby a prolisovaný česnek. Do vody, ve které jsme vařili uzené maso, dáme kysané zelí, celou klobásu, bobkový list, chilli a sušené švestky a povaříme. Uvařenou klobásu vyndáme, nakrájíme na kolečka a vložíme zpět do hrnce. Až je maso měkké, přendáme ho k zelí a přidáme nakrájené uzené maso. V naší kuchařce bylo kromě receptu Půlnoční zelňačka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vánoční zelňačka, zelňačka s uzeným masem, uzená zelňačka s fazolemi, zelňačka pikantní , zelňačka s mletým masem, myjavská zelňačka se švestkami, půlnoční polévka s mletým masem, oravská zelňačka ii, pohronská zelňačka, půlnoční polévka půlnoční zelňačka, recept, polévky |