![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 menší vepřové koleno • 0,5 kg kysaného zelí • 1 cibule • 20 g sušených hub • 2 stroužky česneku • sůl • kmín • pepř • 2 lžíce sádla • 2 lžíce hladké mouky • 1 lžíce mleté červené papriky • 200 ml mléka • 200 g zakysané smetany Recept pohronská zelňačka připravíme takto:
Koleno omyjeme, kůži několikrát nařízneme, vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody, osolíme a uvaříme doměkka. K téměř uvařenému kolenu přidáme zelí, houby, prolisovaný česnek, kmín a pepř a dovaříme. Pak koleno vyjmeme, kůži odstraníme a maso obereme od kosti a nakrájíme. Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mouku a uděláme jíšku. Odstavíme, vmícháme mletou papriku, zalijeme mlékem, promícháme, vlijeme do zelňačky a při mírné teplotě vaříme asi 15 minut. Nakonec do zelňačky vložíme maso. Pohronskou zelňačku podáváme s kopečkem zakysané smetany. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pohronská zelňačka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeská zelňačka, zelňačka s klobásou, půlnoční zelňačka, uherská zelňačka, zelňačka pikantní , zelňačka s mletým masem, pikantní zelňačka, gulášová zelňačka, houbová zelňačka s mlékem, cikánská zelňačka pohronská zelňačka, recept, polévky |