KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pohronská zelňačka

Kategorie: polévky, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pohronská zelňačka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 menší vepřové koleno
   • 0,5 kg kysaného zelí
   • 1 cibule
   • 20 g sušených hub
   • 2 stroužky česneku
   • sůl
   • kmín
   • pepř
   • 2 lžíce sádla
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 1 lžíce mleté ​​červené papriky
   • 200 ml mléka
   • 200 g zakysané smetany
Recept pohronská zelňačka připravíme takto:
Koleno omyjeme, kůži několikrát nařízneme, vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody, osolíme a uvaříme doměkka. K téměř uvařenému kolenu přidáme zelí, houby, prolisovaný česnek, kmín a pepř a dovaříme. Pak koleno vyjmeme, kůži odstraníme a maso obereme od kosti a nakrájíme. Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mouku a uděláme jíšku. Odstavíme, vmícháme mletou papriku, zalijeme mlékem, promícháme, vlijeme do zelňačky a při mírné teplotě vaříme asi 15 minut. Nakonec do zelňačky vložíme maso. Pohronskou zelňačku podáváme s kopečkem zakysané smetany.





pohronská zelňačka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz