![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • jehněčí kýta • 1 lžíce másla • 70 g slaniny • sůl • hladká mouka na zaprášení • na nádivku: 200 g vepřového + 200 g uzeného + 200 g telecího + 8 vajec + 40 g tuku + 8 rohlíků + petrželka + 2 lžíce sekaných kopřiv + sůl Recept pečená nadívaná jehněčí kýta připravíme takto:
Z jehněčí kýty připravíme plát, přeložíme a uděláme z něj kapsu. Naplníme ji nádivkou a zašijeme. Zbylou nádivku upečeme ve formě (srnčí hbřet). Naplněné maso osolíme, položíme na rozehřáté máslo, opečeme ze všech stran, podlijeme a pečeme dočervena. Při pečení maso přeléváme výpekem a podléváme podle potřeby. Pak měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme, povaříme, přecedíme, podle potřeby dosolíme a nakonec přidáme vyškvařenou na kostky nakrájenou slaninu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečená nadívaná jehněčí kýta nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapusta zapečená s játry a slaninou, pečená divoká kachna, zapečená paprika s rýží a uzeným tofu, zapečená štika se slaninou a smetanou, opečená šunka se zelím, jelení kýta se zeleninou a rozmarýnem, vepřová kýta po selsku, dančí kýta po staročesku, skopová kýta na česneku, zapečená dýně pečená nadívaná jehněčí kýta, recept, hlavní jídla |