KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Maso pěti vůní

Kategorie: speciality, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept maso pěti vůní potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 kg hovězí kližky
   • 12 lžic krupicového cukru
   • 1 lžíce oleje
   • 1 lžíce mleté skořice
   • 3 lžíce soli
   • 2 lžičky kmínu
   • 1 sáček mletého zázvoru
   • 2-3 hřebíčky
   • 2-3 bobkové listy
   • 3 hvězdičky badyánu
Recept maso pěti vůní připravíme takto:
Tlakový hrnec rozehřejeme a na dno nalijeme lžíci oleje. Do horkého oleje přidáme dvě lžíce cukru a za stálého míchání uvaříme tmavě hnědý karamel. Až se z karamelu začne kouřit, hrnec odstavíme z ohně, vložíme do něj kližku podélně rozdělenou na jednotlivé svaly (delší svaly ještě překrojíme napříč), zalijeme teplou vodou tak, aby bylo ponořeno, osolíme a přidáme zbylý cukr a všechno koření (pokud nemáme koření v prášku, ale vcelku, zašijeme ho do pytlíčku z gázy). Přivedeme k varu, pak oheň zmírníme a zvolna vaříme asi 3 hodiny. Po uvaření necháme maso v nálevu vystydnout a uložíme do chladničky. Následující den, kdy je dostatečně ztuhlé, maso nakrájíme na tenké plátky, obložíme zeleninou, přidáme strouhaný křen a podáváme k vínu jako jednohubky.





maso pěti vůní, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz