KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept marocké dušené maso potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg hovězího masa • 2 hrnky nakrájené cibule • 3 stroužky česneku • 1 plechovka loupaných krájených rajčat (400 ml) • 3 lžíce olivového oleje • 1 lžíce koření garam masala • 1 lžíce mleté červené papriky • 1 lžička mletého kmínu • půl lžičky kurkumy • půl lžičky kajenského pepře • 1 hrnek suchého červeného vína • půl hrnku vína Sherry • 2 hrnky hovězího vývaru • 1,5 hrnku rozinek Recept marocké dušené maso připravíme takto:
Maso, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. 2 lžíce oleje zahřejeme v hrnci, přidáme maso, osmahneme dorůžova (asi 5 minut) a přendáme do mísy. Do stejného hrnce dáme ještě 1 lžíci oleje, zahřejeme, přidáme cibuli, osmahněte dozlatova (asi 8 minut), pak přidáme česnek, garam masalu, mletou papriku, kmín, kurkumu a pepř, zamícháme a smažíme 1 minutu. Pak přilijeme víno a Sherry, vaříme asi 8 minut, přilijeme vývar, přidáme rajčata i se šťávou a rozinky a promícháme. Do hrnce vrátíme osmahnuté maso i se šťávou, která se z něj uvolnila,přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni bez poklice asi 75 minut. Během vaření občas promícháme. Až maso změkne a omáčka zhoustne, dochutíme solí a pepřem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Marocké dušené maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kančí maso s čokoládovou omáčkou, hovězí maso na víně, maso pěti vůní, hovězí maso na kari, vepřové maso s cibulí na víně, galja - dušené telecí maso s čočkou a kaštany, masový dort, fazolové lusky dušené na slanině, vepřové maso smažené se zázvorem, chobotničky dušené na víně marocké dušené maso, recept, speciality |