![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g krůtích prsou • 300 g rýže • 200 g třešní se stopkou • 2 cibule šalotky • 1 vejce • 1 lžička moučkového cukru • 80 g hladké mouky • 250 ml bílého vína • 100 ml drůbežího vývaru • půl lžičky instantní jíšky • sůl • mletý barevný pepř • kari koření • pažitka • olej Recept krůtí maso s třešněmi a kari rýží připravíme takto:
Rýži propláchneme a necháme okapat. Šalotky oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme v kastrolu na lžíci oleje zesklovatět. Přidáme rýži, promícháme s trochou kari koření, zalijeme 150 ml bílého vína a 300 ml vody, osolíme a vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 15 minut. Pak odstavíme a rýži necháme pod pokličkou dojít doměkka. Ve 100 ml vína rozšleháme žloutek, přidáme cukr, špetku soli a hladkou mouku, dobře promícháme a necháme asi 30 minut odpočinout. Mezitím očistíme maso, osolíme, ochutíme barevným pepřem a v hluboké pánvi opečeme na rozpáleném oleji po všech stranách. Pak podlijeme drůbežím vývarem a krátce povaříme (doměkka). Měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou, chvíli povaříme a podle chuti osolíme. Maso vrátíme do omáčky, aby nevychladlo. Z bílku ušleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do připraveného těstíčka. V něm pak namáčíme třešně, které držíme za stopku a v rozpáleném oleji je osmažíme. Necháme je okapat na papírovém ubrousku. Maso naporcujeme a podáváme s kari rýží posypanou nasekanou pažitkou a smaženými třešněmi. V naší kuchařce bylo kromě receptu Krůtí maso s třešněmi a kari rýží nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: maso pěti vůní, japonské kuřecí kari, telecí prsa plněná houbovou rýží, sýrový nákyp s rýží a šunkou, marocké dušené maso, krůtí prsa zapečená se zeleninou, zapečená rajčata se žampióny a rýží, galja - dušené telecí maso s čočkou a kaštany, vepřové maso s cibulí na víně, japonské vepřové kari krůtí maso s třešněmi a kari rýží, recept, speciality |