KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Krůtí maso s třešněmi a kari rýží

Kategorie: speciality, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept krůtí maso s třešněmi a kari rýží potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g krůtích prsou
   • 300 g rýže
   • 200 g třešní se stopkou
   • 2 cibule šalotky
   • 1 vejce
   • 1 lžička moučkového cukru
   • 80 g hladké mouky
   • 250 ml bílého vína
   • 100 ml drůbežího vývaru
   • půl lžičky instantní jíšky
   • sůl
   • mletý barevný pepř
   • kari koření
   • pažitka
   • olej
Recept krůtí maso s třešněmi a kari rýží připravíme takto:
Rýži propláchneme a necháme okapat. Šalotky oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme v kastrolu na lžíci oleje zesklovatět. Přidáme rýži, promícháme s trochou kari koření, zalijeme 150 ml bílého vína a 300 ml vody, osolíme a vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 15 minut. Pak odstavíme a rýži necháme pod pokličkou dojít doměkka. Ve 100 ml vína rozšleháme žloutek, přidáme cukr, špetku soli a hladkou mouku, dobře promícháme a necháme asi 30 minut odpočinout. Mezitím očistíme maso, osolíme, ochutíme barevným pepřem a v hluboké pánvi opečeme na rozpáleném oleji po všech stranách. Pak podlijeme drůbežím vývarem a krátce povaříme (doměkka). Měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou, chvíli povaříme a podle chuti osolíme. Maso vrátíme do omáčky, aby nevychladlo. Z bílku ušleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do připraveného těstíčka. V něm pak namáčíme třešně, které držíme za stopku a v rozpáleném oleji je osmažíme. Necháme je okapat na papírovém ubrousku. Maso naporcujeme a podáváme s kari rýží posypanou nasekanou pažitkou a smaženými třešněmi.





krůtí maso s třešněmi a kari rýží, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz