KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vepřové maso s cibulí na víně potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg vepřového masa (krkovice • kýta nebo plec) • 750 g cibule • 100 ml bílého vína • 100 g sádla • sůl • pepř Recept vepřové maso s cibulí na víně připravíme takto:
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na slabá kolečka a trochu osolíme. Maso vložíme do sádlem vymazaného pekáče, obložíme cibulí, přelijeme rozehřátým sádlem, dáme do trouby vyhřáté na 250°C, teplotu stáhneme na 220°C a pečeme doměkka. Podle potřeby maso podléváme vodou. Nakonec přilijeme víno a chvíli podusíme. Podáváme s bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové maso s cibulí na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové kotlety s cumberlandskou omáčkou, vepřové koleno s jablečným křenem, vepřové medailonky s paprikami, vepřové maso smažené se zázvorem, kozlí růžky s cibulí a pršutem na pivě, krůtí maso s třešněmi a kari rýží, staročeské vepřové maso na kmíně s pivem, japonské vepřové kari, jelení ragú s hříbky na červeném víně, galja - dušené telecí maso s čočkou a kaštany vepřové maso s cibulí na víně, recept, speciality |