![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g vepřové krkovice bez kosti • 100 g anglické slaniny • 100 g šunkového salámu • 2 cibule • sůl • pepř • adžika • 1 lžíce másla • na potírání: 80 g rajčatového protlaku + 2 stroužky česneku + 1 lžička chilli + sůl Recept masový dort připravíme takto:
Maso nakrájíme na velmi tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme adžikou. Rajčatový protlak osolíme a smícháme s prolisovaným česnekem a chilli kořením. Na dno zapékací misky dáme máslo, na něj rozložíme 1/3 plátků masa, zasypeme polovinou množství nakrájené cibule, zakryjeme polovinou plátků anglické slaniny, slaninu potřeme polovinou ochuceného protlaku a zakryjeme polovinou plátků šunkového salámu. Celý postup zopakujeme ještě jednou. Nahoru pak rozložíme zbylé plátky masa a všechno dlaní řádně stlačíme. Pečeme v troubě asi 3/4 hodiny. Hotové nakrájíme na výseče jako dort a podáváme s vařenými brambory nebo s hranolky a přelijeme výpekem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Masový dort nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bramborový dort masový dort, recept, speciality |